"Oikeasti kun maailman tilannetta katsoo, niin pelottaa tavalla tai toisella," sanoo tummiin pukeutunut kalju mies.

"Miten niin?" sanoo irokeesikampauksella kunnostautunut kaveri. Hänestä oli coolia vetää hiukset irokeesille, samallaiselle kuin oli ruotsalaisen dekkarikirjan naishahmolla. Samasta syystä silmissä oli tummaa meikkiä ja kaverin saattoi erottaa tuhansien ihmisten massasta vaivatta yhdellä katseella.

Erilainen.

"On ukrainaa. On Putinia. On islamisteja. On juutalaisia. On kaikenmaailman sekopäitä. On ampumisia siellä täällä. Äidit teurastaa lapsiaan. Ihan sairasta meinikiä." kalju selittää. "Funtsi vähän," hän vielä lisää.

Irokeesi hymähtää:" Tollasta on aina ollut. Ihmiset on aina tappanut toisiaan. Me ollaan nyt kuule vain sellaisessa myrskykeskuksessa lepäilemässä. Odotetaan, että meininki täälläkin alkaa."

"Meininki? " Kaljo sanoi.

" Että homma muuttuu samanlaiseks kun se on ollut. Venäläiset tulee rajalle ja pyssyt taas paukkuu ja saadaan lahdata ryssiä," toteaa irokeesi tehden ilmassa liikettä kuin käyttäisi kivääriä.

"Sitten päästään taas kokeilemaan, miltä rynkky tuntuu käsissä," irokeesi jatkaa.

"Sairasta," kalju toteaa," Ihailetko sä väkivaltaa ja sotaa?"

"Maailmassa ei ole kuin yksi asia varma ja se on se, että ihmiset riitelee keskenään ennemmin tai myöhemmin. Musta sitä ei tarttis pelätä vaan enemmän kannattais odottaa sitä kuin se olisi asioiden oikee laita." irokeesi.

"Jumakauta, Sä oot oikeesti sairas," kalju toteaa," Oonko mä sanonut niin joskus?"

"Monta kertaa," Irokeesi tokaisee.

"Vittu, mutta miten sä voit ajatella noin. Musta maailman normaaliolotila on enemmän hippimeininkiä. Rauhaa ja rakkautta." kalju toteaa.

"Pah, maailma näivettyisi, jos se olisi vain vetelehtimistä. Konfliktit on niitä, jotka saa meidät elämään. Ja niin se on luonnossakin, että vahvemmat voittaa."

"Eli susta olis oikeen vaikka marssii venäjälle saman tien kivärit ojossa,"

"Vitsit suur-suomi oli mahtava idis," irokeesi ilmoittaa." Tosin en mä nyt ihan hullu ooo. Ennen kuin lähdetään meitin pitäisi saada tuolta rapakon takaa tukea. Suomi natoon!"

Kalju huokasee.

"Joo. Sorry, että aloitin koko aiheen. Kuule. Mennääkö juomaan kokikset telttaan ja katellaan onko näillä festareilla yhtään kunnon mimmiä."

Irokeesi nyökkäilee.

"Kunnon mimmejä on kiva pelotella," irokeesi heiluttaa hiuksiaan.

"No niitä sun pahoja mimmejä sitten. Voidaan ihan jakaa. Mä katon hyviä ja sä pahoja." kalju toteaa.

"Sopii."

Kaverukset menivät menojaan.