Oikeus kulkee meidän mukana aina kaikkialle.

Oikeus kulkee mielissämme niin kuin haluamme sen kulkevan.

Oikeus kulkee sinä ainoana oikeana meissä.

 

Oikeus käy kanssamme ja me tiedämme täysin mikä on oikein.

Tunsin kerran nuoren miehen. Komea amerikkalainen. Kiersi maailmaa. Hän oli naimisissa suomalaisen neidon kanssa, mutta eivät edes asuneet samoilla alueilla. Olivat menneet naimisiin, jotta tyttö pääsi opiskelemaan yhdysvaltoihin. Hän oli naimisissa - joten suomalainen, jonka mukana oikeus kulkee, tietää heti, että tämä mies on avionrikkoja, jos hän tapaa kauniin naisen ja rakastuu ja elää tämän kanssa. Ei ole merkitystä tietää totuutta. Sana naimisissa riittää.

 

 

Oikeus kulkee kanssamme ja teemme vain mikä on oikein.

On vain yksi oikea uskonto. Uskonnon nimissä voi tappaa kenet vain, koska se on oikeuden halu. Oikeus antaa luvan solvata, niitä jotka eivät ole saman oikeuden alla.

Ei ole merkitystä oletko tieteenuskonnon kannattaja tai jumaluskonnonkannattaja, sinulla on sama oikeus olla vain se oikea oikeuden mukana käyvä hahmo.

Ei ole merkitystä, ymmärrätkö että tiede on oikeasti vain näpertelyä, joka ei osaa oikeasti vastata kuin joihinkin pieniin paloihin maailmasta.

Ei ole merkitystä, ymmärrätkö että tieteen perusta seisoo sopimusten pohjalla, ei tieteellisen tutkimuksen.

Ei ole merkitystä, ymmärrätkö toisten uskontoja ja ymmärrätkö maailmaa, vain sinä olet oikeassa muut ovat väärässä.

 

 

Oikeus kulkee kanssamme ja teemme vain mikä on oikein.

On oikein kiusata niitä, jotka ovat heikkoja, koska se on vain oikeamielistä. Sinun kuuluun nauttia asioista.

On oikein nauraa toiselle ja halveksia tätä, koska sinulla on oikeus kulkemassa vierelläsi. On oikein rikkoa lakia, koska se mitä teet ei varmasti voi oikeasti olla väärin. On oikein kunnioittaa lakia, kun siitä on vain sinulle hyötyä. On oikein piiloutua byrokratian taakse, koska oikeus on mukanasi.

 

Oikeus kulkee kanssamme ja teemme vain mikä on oikein.

Mitä oikeus on? Onko oikeus vain oma käsityksemme. Onko moraali vain hämärä mittari, jolla puolustamme omia pelkojamme. Kyllä. Oikeus on se suoja, jonne kätket heikot kohdat itsestäsi. Miksi? Anna itsesi elää ja anna muidenkin elää.