Teerinaaraat saapuivat aukiolle. Ruskeita lintuja, jotka hävisivät suomaisemaan tarkkailijalta. "Etsimässä vain ruokaa". "Katselemassa vain maisemia välinpitämättöminä". Ei Teerinaarailla ollut mielessä muuta kuin vain vaellella ja katsella. Ei tietenkään.

Mustavalkoiset urokset aloittivat hymisemisemisen. Niiden sulat olivat pörröllä. Linnut komistelivat rintahöyheniään. Urokset tujottivat toisiaan epäluuloisina aivan maanpinnasta.

Nämä kaverit olivat esillä.

Nämä kaverit saattoi erottaa kaukaa.

Linda ja Emilia saapuivat ravintolaan. Iso paikka, joka oli vasta avattu. Keskellä tilaa oli lattiatilaa, jota kiersivät hämärässä valossa kylpevät teräspöydät. Aivan seinien vierellä oli muuta loosi, jossa komeili punaisia sohvia. Mutta tyttöjä ei kiinnostanut salin keskiosa, vaan he marssivat baaritiskille, joka oli peitti sisääntuloseinää. Mukavan näköinen lihaksikas baarimikko Sami oli kiireisein näköinen muiden noidankattilan asiakkaiden kanssa. Musiikki pauhasi kaiuttimista, Dj seisoi jossain lattian laidalla laitteiden keskellä ja miehiä pälyili maisemaa.

Tumma Linda ja vaalea Emilia olivat täällä katselemassa meininkiä. He vain halusivat katsella, minkälainen meininki täällä oli. Heillä ei ollut mielessä muuta kuin kierellä ja ihmetellä.

Teeriurokset olivat aloittaneet taistelemisen. Ne lennähtivät toisiaan vasten ja uhkailivat toisiaan. Kukkojen tanssi oli huomiota herättävä. Minä olen tämän kentän paras ja komein!

Kukkojen Silmissä oli kiihko. Ne eivät sietäneet toista kukkoa samalla alueella. Se piti ajaa pois.

Yksi kukko pyöri naaras ryhmän lähellä, mutta naaraat eivät näytä kiinnittävän juurikaan huomiota tähän kukkoon. Ne kääntävät katseensa pois.

Linda ja Emilia asettuivat tuoleille baarin tykö. Saman tien paikalla oli siilitukkainen, kapea kasvoinen kaveri, jolla oli päällään tumma paita, jonka rinnassa pienellä taskun yllä, valkealla tekstillä:Kovis.

" Mitäs tytöt?" kaveri sanoi kun sai kädet tiskille asentoon ikään kuin olisi tilaamassa juomaa. Hän katsoi tummaa tyttöä. " Onko kukaan sanonut, että oot ihan Madonnan näköinen?"

Linda vilkaisi ohimennen kaveriaan silmiin. Tämä hymyili huomaamattomasti takaisin. Mutta ääneen Linda sanoi:" Ei ole kyllä kukaan koskaan sanonut."

" No nyt tiedät." Kaveri jatkoi.

" Okey." Linda sanoi ja heitti kättään baarimikkoa kutsuen. Hänen silmänsä eivät palaneet tähän kaveriin, joka tunsi kylmyyden puhaltavan ylitseen.

Emilia sanoo kaverille:" Emme ole etsimässä mitään. Tultiin olemaan vain kahden." Sanassa on vahva painu helvettiin sävy.

Teerikukkojen taistelu jatkuu. Teerinaaraat vaeltavat kukkojen keskellä nyppien nurmea. Kukot yrittävät kiinnittää naaraiden huomiota. Ne yrittävät saada huomiota vaeltavien ruskeiden kaunottarien laumasta.

Linda ja Emilia poistuvat baaritiskiltä ja pyörivät tilassa katsomassa kavereita. Yksi Jaska tulee tarjoamaan lasillista. Tytöt juovat ja jättävät kaverin kuin nallin kalliolle ihmettelemään, mitä tapahtui.

Pari muutakin vuoden parasta heitto tuli.

" Hei sulla on upeat silmät!"

" Haluaisitko olla mulle tärkeämpi kuin urheiluruutu?"

Linda ja Emilia kikattivat näille heitoille ja muutamalle muullekin.

 

Iso Teerikukko on voimakas. Se ajaa kaikki muut pois. Teerinaaraat kiertävät sitä. Lintu on ylivoimainen.

Se on iso.

Se on vahva.

Se on upea

 

Jani sattui paikalle. Iso poika. Tiukka vaalea paita päällä ja farkut jalassa.

"Moikka," Jani toteaa Lindalle. Jani katsoo suoraan Lindaa silmiin katseella, jota ei vain yksikertaisesti voi ohittaa.

Janin kanssa on Mikko. Pojat ovat lihaksikkaita miehiä, jotka eivät tuoksu viinalta eivät hieltä.

Kavereilla on katse, joka iskee suoraan sisälle kiinni.

Kaverit osaavat sanoa sanansa ja eivät vain hyväksy kieltävää vastausta. Tytöt ovat ihan pyörältä päästään.

 

Kaksi isointa kukkoa tasanteella keräävät naaraat kokoon ja nämä eivät vain voi sanoa ei näille vahvoille linnuille, jotka haluavat vain yhtä asiaa naarailta.

 

Linda ja Emiliä suostuvat lähtemään miesten matkaan. Tanssivat muutaman hitaan ja lopulta kumpikin poika pääsee oman valintansa kanssa tytön kotiin.

 

Ilta lopettaa kukkojen riitin. Naaraat poistuvat tasankolta. Kaikki vaimenee.