Vanha nainen.

Vanha nainen oli pysähtynyt luvattomaan paikkaan tienlaitaan. Se oli vähän matkan päässä parkkiruutujen alusta. Sellainen paikka, jossa naisen mielestä hyvin saattoi seistä kone käynnissä odottaen tutun tulemista.

Kadulla oli paljon liikennettä. Nainen silmäili kylmässä käpristeleviä ihmisiä. Auton puhallin puhalsi mukavan lämpöistä ilmaa, ja naisella oli mielyttävä olla. Talvi tuntuu aina tulevan yllätyksenä. Tuossakin oli kaksi teinityttöä, joilla oli käsittämättömän lyhyet hameet päällään. He näyttivät palelevan.

Kaksi pultsaria, jotka notkuivat läheisen pubin nurkalla näyttivät tyytyväisiltä oloonsa.

Auto pysähtyi naisen auton vierelle kadulle. Kuski vilkaisi luvallista paikkaa naisen auton edessä. Kuski oli keski-ikänen mies.

Mies oli selvästi päättänyt pysäköidä naisen eteen.

Aika pieneen tilaan aikoo perutella nainen pohti ja jatkoi kadun katselua.

Kaikenlaisia yrityksiä sitä näkeekin, nainen pohti seuratessaan miehen äheltämistä kadun viimeiseen vapaaseen paikkaan, jonka takana naisen auto seisoi luvattomasti.
 

Keski-ikänen mies.

Keski-ikäinen mies oli koikkelehtinut autolla läpi kaupungin. Koko päivän oli ollut kiirettä. Oli pitänyt kuunnella erilaisten ihmisten näkemyksiä projektista, missä mies oli mukana. Oli pitänyt arvioida työmääriä ja oli pitänyt miettiä aikoja. Onneksi työt olivat nyt takanapäin ja edessä oli viikonloppu.

Liikenne oli perjantai-illaksi harvinaisen rauhallista, mutta mies ei miettinyt syitä. Kiinnitti vain huomiota.

Oli käytävä jouluostoksilla kaupunkilla. Joka vuotinen riesa. Sille ja tälle piti ostaa jotain pientä, jotta heille tulisi hymy suulle ja hyvä mieli. Jouluhan on hyvän olon juhla.

Vaikka kaupunkilla olikin rauhallista, niin parkkipaikat ovat aina täynnä. Pieneltä korttelikadulta löytyi yksi paikka, joka oli ison pakettiauton ja luvattomasti kadulle parkkeeraneen auton välissä. Paikka oli iso, mutta luvattomasti pysähtynyt auto teki tilan yllättävän ahtaaksi. Mies pysähtyi luvattomasti pysäköineen auton viereen ja katsoi sen sisällä istuvaa naista. Tämä antoi lyhyeen katsen takaisin, mutta ei tehnyt mitään.

Nainen ei ilmeisesti ymmärtänyt, että olisi voinut auttaa kanssaihmistä tekemällä pienei peruutuksen taaksepäin.

Jotkut ihmiset ovat käsittämättömän itsekäitä, keski-ikäinen mies tuumi.

Mies käänsi auton parkkiruutua kohti ja käytti pitkä tovin auton pysäköintiin. Lähinnä aika meni takana luvattomasti seisovan auton varomiseen.

Miksi niin moni ihminen on niin välinpitämätön tässä maailmassa, pohti keski-ikäinen mies kävellessään pois autoltaan myöhemmin. Hän toivoi salaa, että lappuliisa tai poliisi kävisi iskemässä sakot luvattomasti pysäköineen naisen autoon. Tämä todellakin ansaitsisi ne.